Norsunluurannikon hyökkääjä David Datro Fofana siirtyy Chelseaan tammikuussa 2023

0 Comments 08:59


Chelsea ilmoitti virallisesti, että he ovat päässeet sopimukseen norjalaisen Molden kanssa 20-vuotiaan Norsunluurannikon hyökkääjän David Datro Fofanan hankkimisesta. Fofanan siirtomaksun kerrotaan olevan 12 miljoonaa euroa. Nyt vasta 20-vuotias Fofana pelaa tällä hetkellä Moldessa Norjan Superliigassa ja on kentän päähyökkääjä.

On syytä mainita, että Fofanasta tulee myös ensimmäinen Norsunluurannikon hyökkääjä, jonka Chelsea esitteli Didier Drogban jälkeen. Fofanan kerrotaan saavuttaneen 7 miljoonan euron rajan uusimmalla nettovarallisuuslistalla. Molden kahden vuoden aikana Fofana on kasvanut nopeasti ja on nyt joukkueen ydin tehden keskimäärin 0,89 maalia 90 minuutissa.

Chelsea Pelipaita 2022 pukeutunut Fofana pelaa pääasiassa keskihyökkääjänä, mutta voi myös pelata laitahyökkääjänä. Hän on 1,81 metriä pitkä ja hänellä on oikea jalka. Tällä hetkellä hän on pelannut 2 kertaa Norsunluurannikon maajoukkueessa. Joustavilla jaloilla hänen on vielä parannettava fyysistä vastakkainasettelua. Viime kaudella hänen onnistumisprosentinsa kentällä (37 %) ja korkealla sijaitsevassa yhteenotossa (32 %) Norjassa oli alhainen. Valioliigaan saapumisen jälkeen hänen on parannettava fyysistä kohtaamiskykyään mahdollisimman pian.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *